Категории

Какво трябва да знаем преди да закупим LED осветление

 


 

Светодиодното осветление е най-вълнуващата и обещаваща технология в днешната светлинна индустрия и единственият път, по който може да се развива е да се превърне в доминираща на пазара. Това, разбира се, означава, че LED осветлението е предназначено и подходящо за всеки, но има важни фактори, на които трябва да обърнете внимание преди покупката на LED за вашия дом или бизнес.

Цветна температура

 

Много хора все още имат погрешното схващане, че светодиодните продукти излъчват само некомфортна, студена, синкава светлина. Това може и да е било истина преди години, но от тогава насам LED осветлението е извървяло дълъг път. Диодните продукти варират не само като модели и сила на светене, но и като цветна температура. Преди да решите да заместите настоящите си обикновени или флуоресцентни лампи с диодни такива, трябва да помислите за следните неща:

  • каква атмосфера се опитвате да постигнете- неутрална, топла или студена.
  • какъв е видът на помещението ( 2700К топло бяло, подходящо за всекидневна или спалня, 4000к подходящо за офис сгради и кухни)
  • каква е приблизителната цветна температура, която искате да заместите

 

 

 

Цена

 

Първоначалните разходи за led oпределено си заслужават обсъждане. Модернизацията към диодно осветление определено си е инвестиция, но ние вярваме, че възвращаемостта на разходите ще ви накара да промените мнението си. Освен това има и няколко въпроса, на които трябва да си отговорите:

  • какъв е в бюджетът ви за ново осветление
  • може ли да закупите осветителните тела едно по едно или се налага всички наведнъж
  • колко време трябва да изчакате, за да си възвърнете инвестицията
  • колко електроенергия ще спестите


led oswetlenie ceni

Монтиране

 

В повечето случаи всичко, което трябва да знаете е как да завинтите избраното тяло. Всички LED осветители са проектирани така, че да могат да заместят съществуващото в момента осветление. Важно изключение от правилото са LED пурите. Те не се нуждаят от стартер и дросел, така че е задължително да го отстраните, след което просто слагате в гнездата.

Преди да сложите новото осветление трябва да знаете

 

Валути

Количка

Количката е празна.