Интересен тестРазберете какъв човек сте, като изберете един от тези африкански символи

„Адинкра“ е визуалният език на племената, обитаващи днешна Гана. Символите, чието значение е фиксирано в древността, са отпечатвани върху различни предмети от бита. Най-често с адинкра знаци украсяват платовете – като знак за качествата, които носещият дреха от този плат притежава.

Доверете се на вековната африканска мъдрост – изберете един знак и научете какво разкрива той за вашите характер и душевност!

 

Избрахте ли? А ето и значенията на конкретните символи и какво говорят те за вас:

Akoko Nan

Означава "кокоши крак". Знакът е свързан с поговорката "Дори кокошката да настъпи пилето, тя не го наранява". Хората, на които допада този символ, се отличават с чувство за загриженост, желание да покровителстват, да помогнат, да напътстват и да закрилят. Това „родителско“ отношение ги прави мили и желани приятели. Те защитават любимите си хора и са готови дори да пожертват нещо свое и ценно в името на чуждото щастие. Самопожертвователни, духовни, емпатични, отзивчиви към чуждите проблеми и болки.

 

Nkyinkyim

Означава „усукване“. Тъй като много от символите на адинкра целят да предадат вековната племенна мъдрост към младите, този знак им напомня, че житейската пътека често криволичи и поелият на пътешествие по нея трябва да се съобразява – да е гъвкав, търпелив, способен да прави компромиси. Хората, които харесват този знак, не бива да бъдат смятани за слаби и отстъпчиви – напротив, те притежават силата да надмогнат моментната си емоция и да гледат в далечна перспектива. Правят отстъпки, но никога – необмислени. Проявяват толерантност, винаги първи протягат ръка към другите, стремят се към разбирателство. Чудесни екипни играчи.

Aya

Означава “папрат“. Това е символът на свободолюбивите и непокорните натури. Нестандартни, интригуващи, те винаги вървят срещу правилата. Темпераментни, страстни, понякога невъздържани и буйни. Неспокойни, врагове на всичко традиционно, обичат да се борят за непопулярни каузи. Не крият емоциите си, те винаги са изписани ясно на лицето им. Склонни са към бързи промени на настроението. Лесно се приспособяват към нови ситуации или нова работа, лесно печелят приятели, но и лесно ги губят.

Ananse Ntentan

Означава „паяжина“. В африканската митология богът-паяк Анансе е съобразителен и умен и винаги надхитря съперниците си. Ananse Ntentan е символ на креативност и способност за комбинативно мислене. Хората, които го предпочитат, са способни да намират изход и от най-затруднените ситуации. Те мислят нетрадиционно и предлагат нестандартни решения. С висока емоционална интелигентност, преценяват правилно другите и бързо възприемат най-адекватния модел на поведение спрямо тях. Високо успеваеми в живота, едни от най-интересните характери, но не най-верните другари.

 

Odo Nnyew Fie Kwan

Означава „Любовта не губи пътя към дома си“. В този знак е закодирано вярването, че любовта побеждава всичко; ако на двама им е писано да бъдат заедно, те ще се намерят. Харесващите този символ са романтични и чувствителни натури. Да намерят своята половинка е най-важната им цел. Ако сполучат, я обгрижват с огромно внимание и любвеобилност, правят й мили подаръци и подготвят приятни изненади. Настояват да правят всичко заедно – да гледат един и същи филм, да посещават заедно спортни събития, да пътуват заедно. Лесно се разстройват, ако партньорът им настоява да има време само за себе си. Леко суеверни, непрекъснато търсят предзнаменования, че тази връзка е великата любов на живота им.

Hwehwemudua

Думата означава „пръчка, с която се измерва“ – като нашенския рабош. Този знак е предпочитан от перфекционистите, символ на върхови постижения, превъзходно качество, съвършенство. Хората, на които им допада той, обикновено имат задълбочени знания в своята област. Те полагат големи усилия, за да се усъвършенстват и не се примиряват с половинчати резултати. Аналитични, дистанцирани до известна степен, но много упорити и последователни, това са хората, които всеки началник би искал в екипа си. Никога не бягат от отговорност и не подвеждат тези, които разчитат на тях. Преди да критикуват другите, подлагат себе си на безпощадна самопреценка.

Adwo

Означава „спокойствие“. Символизира вътрешен мир, вглъбеност, душевен комфорт. Хората, които предпочитат този знак, обикновено са интроверти, обичат усамотението . Макар да странят от шумните компании обаче, са способни на дълги и верни приятелства. Мразят клюките, жадуват за искреност в отношенията, обичат продължителните и смислени разговори за филми или книги например. Често преследват целите си с упоритост и стават експерти в дадена област.

Ani Bere A Enso Gya

Това е цяла африканска поговорка. Означава „Независимо колко кървясали са ти очите, все пак не хвърлят пламъци“. Този интересен образен израз описва безкрайно търпеливите хора, които нищо не може да вбеси. Освен че са способни на самодисциплина и самоконтрол, тези характери се отличават с голяма сила и увереност в собствените възможности. Стават изключително добри ръководители, защото не позволяват емоциите да ги подведат. Хладен ум, добри анализаторски способности, стабилност – тези качества превръщат подобни личности в едни от най-сигурните, на които може да се разчита. Известна студенина и резервираност в личните отношения може да се приеме като техен минус.

Wawa Aba

Означава „семка от дървото вава“, известна със своята твърдост. Символ на постоянството. Хората, които избират този знак, не са болезнено амбициозни и не желаят на всяка цена да са на върха. Те притежават вродена житейска мъдрост и си поставят практични цели, чието постигане преследват последователно и безотказно. Земни, търпеливи, на пръв поглед семпли, но всъщност надарени с голяма вътрешна сила, те не се блазят от слава или привидни успехи, а предпочитат душевния комфорт и спокойствието. Отговорни и надеждни, отлични приятели и партньори. В работата си понякога изненадват с прости и практични решения на иначе сложни проблеми.
Валути


Количка

Количката е празна.

Произход

Нови продукти