Категории

Светодиодните ленти – предимства и приложения - продължение

 

Други приложения на LED лентите

 


 

Нощни клубове

 

Лентите, които се използват в нощните клубове и дискотеките са по-различни от другите. Те се по-мощни и използват повече енергия. Също така са доста ярки заради затъмнените помещения, в които се използват. Най–често използваните LED ленти в клубовете са RGB обикновени или дигитални, защото възможностите им да възпроизвеждат различни светлинни ефекти са много по-големи. Често те са синхронизирани с музиката, което допринася за увеличаването на усещанията от звука. Тъй като излъчват и много малко топлина те не загряват помещенията. Въпреки че първоначално излизат скъпи с течение на времето тези продукти напълно компенсират разходите си, което ги прави много добра инвестиция.

 

За дома

 

LED лентите са много подходящи за осветление и в дома. Могат да се ползват в кухнята за осветяване на барплотове или маси. От гледна точка на сигурността те са мнго подходящи понеже работят с нисък волтаж, освен това се предлагат със силиконово покритие, а също и с висок коефициент на водоустойчивост, което ги предпазва от вода. Те могат да се монтират и по краищата или под и зад мебели, по рафтове, около огледала (дори и в банята, ако са водоустойчиви). Удобни са за коридори и стълбища, където обикновено има нужда от по-силно осветяване. Може да се създаде съвсем различна атмосфера в дома, ако се поставят примерно под стъклената маса, по корниза или по ръбовете на дивана. Често срещано приложение на светодиодните ленти в бита е за осветяването на окачени тавани. В допълнение и с това, че се предлагат в различни цветове те дават възможност домът да стане едно много по-приятно и интересно място за живеене.

 

 

За рекламно осветление

 

Новите технологии при производството на светодиодните ленти ги правят доста търсени при излагане на продукти в магазини, заведения или различни изложения. Това, че могат да се монтират почти навсякъде, независимо от повърхността или наличието на чупки и ъгли е огромно предимство. То ги прави подходящи за монтаж по части от щандове, когато трябва да се акцентира на даден продукт.

LED лентите намират приложение и при големи изложения, като например за коли. Те могат да се монтират както по самия подиум, на който е изложена колата, така и по рамките на вратите и около фаровете или по шасито.

Развлекателната индустрия от години ползва светодиодните ленти за своите цели. А сега когато те вече се произвеждат и гъвкави и водоустойчиви значението и сферите на приложението им нарастват още повече. Те се ползват за външно осветление на фонтани, статуи, пътеки или цели улици.

Светодиодните ленти все повече изместват и традицианно използваните LED модули при изработка на рекламни светещи букви и надписи.

 

Разбира се, това не са всички възможни приложения на този сравнително нов светодиоден продукт. Поради своята гъвкавост и заради това, че се произвеждат на дължини в метри и могат да се режат и на малки участъци, както и да се снаждат без да се получава прекъсване на светлинната линия клиентите могат да ги ползват за осветяване и акцентиране на всякакви обекти – от мебелите в дома до цели части от сгради.

 

Валути

Количка

Количката е празна.