Категории

Светодиодите в спорта

 

Приложение на LED продуктите в сферата на спорта


 

Едно от хубавите неща на светодиодните светлини е, че те се предлагат във вариращи в големината си размери : от съвсем малки до огромни. Това дава възможност да се прилагат както в самото спортно оборудване,  така и за осветление на спортни съоръжения и  мероприятия.

Разпространено приложение на светодиодните продукти е при осветлението на спортни съоръжения – от фитнес зали, през осветление за аматьорски футболни игрища до големите стадиони. Осветлението  на малките спортни помещения наподобява това в домовете. Обикновено се използват  лампи с енергоспестяващи крушки, вградено светодиодно осветление и други. 

В строителството на големи спортни съоръжения като стадиони, сериозно е залегнала употребата на светодиодни прожектори за осветление. Това се дължи на ниската им консумация на електричество,  минималните разходи за поддръжка, дългият им животи силната насочена светлина.  Тези характеристики със сигурност залягат в бъдещите сметки, когато предприемачите, заели се със строеж на подобно съоръжениеискат да вложат парите си венергоспестяващо и екологично чисто осветление.

Стадионите се нуждаят от огромен брой LED прожектори, за добро осветление, което води  до огромни разходи за електричество. Плюсовете от икономическа гледна точка и  стремежа към ползване на “eco friendly” технологии, LED осветлението все повече се налага, като най-рентабилната опция .

Те се предлагат  с различна мощност и яркост ; различни параметри на ефективно осветената площ (от разстояние в метри) и цветна температура. Високото качество на производство  дава възможност  да се ползват при различни неблагоприятни метеорологични условия като ниски и високи температури, дъжд, мъгла и други.

 

Валути

Количка

Количката е празна.