Категории

Лешникотрошачката в LED вариант

 


 

Представете си, че сте част от публикатавъв Фарго Център по Изкуства в Сан Франциско, дошла да гледа балетната приказка  „Лешникотрошачката”. Завесата се вдига и на сцената излиза соло балерината, цялата в бяло и пайети. Тя се навежда напред, за да започне своя нежен танц и изведнъж изящната и пачка заблестява в различни цветове. Светлините се търкалят напред-назад в такт с музиката на Чайковски, разбивайки всички условности в главата ви.

Ако се чудите каква е тази нова магия в приказката на Хофман, ето го и отговорът- добавените светодиоди в балетния костюм. Светлините са вплетени под няколко слоя бял тюл в пачката, прикривайки придружаващата електроника. Боди с прозрачен цвят и пайети, на свой ред улавя светлините и ги отразяват по грациозен начин. Прима-балерината изпълнява хореографията си леко и без никакви затруднения, тъй като поличката е лека и здрава, същевременно гъвкава по време на танца.

Забележете как хореографията е замислена, така че да акцентира на светлинния костюм в началото. Танцьорката се накланя напред след това назад, а светлините следят нейните движения. Те остават видими дори  от долната страна на пачката. С напредването на музиката цветовете стават по интензивни и ярки, преминавайки от  светлозелено към яркочервено.

Хореографът Николай Хабаниев работи заедно с дизайнерката Марина Полаков по създаването на движения, които допълват светлинните ефекти. Идеята на двамата е сътрудничество в новаторска форма-сливане на движение и осветление, което работи в хармония с музиката. Иновативно, нетрадиционно, достойно за възхищение.


 

Валути

Количка

Количката е празна.